Börjar fönstren i er fastighet att bli gamla, otäta och släpper igenom kall luft och fukt? Då är det hög tid att genomföra en ordentlig fönsterbesiktning och börja fundera på att byta ut dom. Med stigande värmekostnader är det viktigt att vara så energieffektiv som möjligt och med nya fönster får man lägre uppvärmningskostnader och en bra energibesparing.

Nya fönster hjälper också till att göra bostäder och lokaler trevligare att vistas i för boende och hyresgäster av lokaler. Lägre bullernivåer och mindre drag i lägenheter och lokaler brukar alltid uppskattas speciellt i stadsmiljöer.

Var fönstren sitter på en fastighet spelar en stor roll för slitage och skick, väderstreck, vind, vatten och hur omgivningen ser ut spelar en större roll än vad de flesta fastighetsägare och bostadsrättsföreningar tror. Så innan projektuppstart är det viktigt att man har genomfört en ordentlig fönsterbesiktning och tagit fram ett ordentligt förfrågningsunderlag som sedan skickas ut till olika entreprenörer.

Bilden är från juli i år och visar ett stort fönsterprojekt i Bandhagen där över 3000 fönster i flera olika fastigheter byts ut.

DWOQ Project Management leder ert projekt, hanterar bygglov om det krävs, hjälper till med upphandling, byggmöten, information, och allt annat som kan behövas för att ett fönsterbyte ska gå så smidigt som möjligt. Vi anlitar oberoende kontrollansvariga och besiktningsmän och hanterar även alla kontakter med boende och entreprenörer om så önskas.

Vi lämnar alltid en offert med fasta priser för våra uppdrag, så att föreningen eller fastighetsägaren vet i förväg vad vi kommer att fakturera för uppdraget. Vi gör inga påslag på entreprenörernas fakturor, utan tar bara betalt för våra tjänster, vår tid och vår kunskap. Vi tar inte heller några ”kickbacks” från leverantörer och står alltid på samma sida som beställaren med att säkerställa att projektet utförs enligt avtal och att inga onödiga kostnader tillkommer under tidens gång.

Låt oss träffas över en kopp kaffe och diskutera era projekt och utmaningar under hösten.

Vill du veta mer? Kontakta oss idag!