Nu har vi snart kommit igenom den kalla och mörka årstiden för den här gången. Våren närmar sig och så även tiden för renoveringar som kräver lite varmare väder. Om ni har planerat att utföra renovering av tak eller fasad på föreningens fastighet under året så är det hög tid att handla upp detta för att hinna få arbetet utfört under den varma årstiden.

Några saker att tänka på inför renoveringen:

  • Krävs det några ytterligare undersökningar för att fastställa fastighetens renoveringsbehov
  • Finns det samordningsvinster i att utföra flera delar samtidigt, vilka delar ska göras först
  • Är fastigheten kulturklassad, i så fall kan det finnas speciella regler för hur och vad som får göras
  • Är det några förändringar som kräver bygglov
  • Ett komplett förfrågningsunderlag krävs för att säkerställa likvärdiga och jämförbara anbud. Detta kräver dels tekniska kunskaper men även kunskaper i entreprenadjuridik
  • Projektledning för att säkerställa att projektet utförs enligt avtal och att inga onödiga kostnader tillkommer

 

DWOQ Project Management har lång erfarenhet och har hjälpt många bostadsrättsföreningar med bland annat tak- och fasadrenoveringar och har ett stort kontaktnät med tekniska konsulter, entreprenörer och besiktningsmän.

DWOQ Project Management lämnar kostnadsfri offert med fasta priser för våra uppdrag, så att föreningen i förväg vet vad det kommer att kosta.

Självklart hanterar vi även allt annat som kan behövas för entreprenaden, till exempel hantering av bygglov/bygganmälan och anlitande av kontrollansvariga och besiktningsmän. Vi sköter också kontakterna med boende och lokalhyresgäster i den utsträckning ni önskar.

 

Har ni ett projekt ni behöver hjälp med eller vill ni veta mer om våra tjänster, hör av er till oss på dwoqproject@dwoqdirect.se.
Vi träffas gärna i ett förutsättningslöst möte för att diskutera ert projekt.